Gå till innehåll

Om Scenkonst Plus

Som en del av regionens strategi ska Regionteater Väst vidga och öka deltagandet för barn och unga i kulturlivet, och därmed stärka barns rättigheter i enlighet med barnkonventionen.

Det gör vi bland annat genom att använda oss av referensklasser och provpublik i produktionsprocessen. Sedan tidigare finns riktade lärarmaterial till alla föreställningar. Vi är också del i pedagogiska program, både skolornas och i egen regi, till exempel med workshops för eleverna kopplade till en särskild föreställning, community/delaktighetsprojekt, workshops för lärare samt föreläsningar.

Metoden Prata scenkonst för lärare och annan personal sprids aktivt i kommunerna, och vi arbetar för att kunna möta det ökade behovet inom pedagogik och deltagande. Vi ser ett behov av att kunna samtala om scenkonst i skolmiljön för att ytterligare fördjupa tankar kring upplevelsen.

Regionteater Väst utvecklar nu sin pedagogiska verksamhet.

Sedan 2021 har Regionteater Väst fått ökat ekonomiskt anslag för att kunna arbeta ännu mer med växande, lärande och pedagogiskt med utgångspunkt i scenkonst. Vi kallar denna satsning Scenkonst Plus. Pedagogerna, Ulrika Liljedahl och Helena Wilén med förstärkning av frilansande dans- och dramapedagoger, arbetar med att fördjupa och förmera det pedagogiska kring våra föreställningar. De kommer också att arbeta i olika projekt som står frikopplade från föreställningarna.

Vi vill också utvidga vårt arbete inom kultur och hälsa-området, bland annat genom dans för att stärka självkänslan och motverka psykisk ohälsa hos unga.

Ta gärna kontakt med oss med frågor eller idéer!

Vi kan till exempel skräddarsy Skapande skola-projekt tillsammans med er!

Vi har mångårig erfarenhet av att skapa paket med föreställning och uppföljande workshops i halvklass med utgångspunkt i den gemensamma scenkonstupplevelsen. Vi kan också formulera fristående pedagogiska projekt när behov finns.

Kontakta våra pedagoger:

Vi söker även pedagoger att samarbeta med

Scenkonst Plus söker intresseanmälningar från dramapedagoger, danspedagoger och andra pedagoger som skulle vilja arbeta med oss i olika scenkonstprojekt ute på skolor!

Vi behöver då och då projektanställa frilansande pedagoger för t.ex. workshops ute på skolor. Vi skulle vilja bredda vårt kontaktnät, och vill gärna komma i kontakt med dig som har en pedagogisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomsgrupper i kreativa uttryck och konstnärliga intryck. Och vi önskar förstås att du har ett stort intresse av teater och/eller dans.

Ett plus om du även har kunskap om och kanske egen erfarenhet av olika kulturer, olika bakgrund, olika funktionalitet eller andra infallsvinklar som vi kanske saknar.

Hör av dig till oss och berätta om dig själv!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.