Gå till innehåll

Varje gång jag säger mitt namn får jag 5000 frågor

Ett dokumentärt ljudverk med ungas tankar om deras tilltalsnamn

Alla heter något. Men hur mycket styr ens namn vem man är som person? Hur viktigt är ens namn för en egentligen? Många vet varför de heter det de heter och lika många vet inte det. Guld, drottningar, sagofigurer, historiska kändisar, språk, släktingar och filmstjärnor – när föräldrar ska ge sina barn namn är det mycket som inspirerar. Men är det okej att byta namn om man inte tycker om det som ens föräldrar har valt? Och hur skulle det vara om vi människor inte hade några namn?

Varje gång jag säger mitt namn får jag 5000 frågor är ett nedslag i en klass 5 i Uddevalla där barnen svarat på frågor kring deras namn. Säger ens namn något om hur man är som person? Bland 11-åringar i Uddevalla heter flest barn Julia, Wilma, Hugo och Elias. Säger det något om Uddevalla? Hur känns det när ens kompisar inte uttalar ens namn rätt? Enkla och samtidigt kluriga frågor får svar i ett ljudsatt kollage av de intervjuade barnens röster..

Bakom verket står Malin Holgersson, som jobbar främst inom scenkonstfältet som ljudkonstnär, dramatiker och dramaturg. Malin har en mångårig bakgrund som kulturjournalist på Sveriges Radio och producerar idag bland annat podcasten Tal till nationen med konstgruppen Ful.

Lyssna på ljudverket

För att lyssna på ljudverket, klicka på någon av följande länkar:

Produktion

AV Malin Holgersson BERÄTTARRÖST Andrés Aguilar MEDVERKANDE Elever från Äsperödsskolan i Uddevalla; Hana, Alma, Axel, Maya, Inez, Mohamad, Lovis, Winnie, James, Sadin, Linus, Stella, Liam & Rasmus GRAFIK Moa Schulman

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.