Gå till innehåll

Antarktis

En frostig föreställning

I föreställningen Antarktis bjuds publiken in till en istäckt värld. På scen finns 6 dansare och 14 musiker som tillsammans ger det karga landskapet liv. 

I det hårda landskapet Antarktis bor särpräglade arter och deras egenheter vävs samman i historier. Historier som får liv genom de olika karaktärerna och som påminner oss om en annan verklighet. I dess rena enkelhet kan vi känna igen oss. I föreställningen möter vi bland annat en ensam och solodansande narval, en kärleksduett mellan en valross och en pingvin, en fågelunges första försök att flyga och en vilsen polarforskare. Kanske känner vi inte igen dem vid första ögonkastet, men under föreställningens gång blir vi påminda om deras närvaro. Dansarnas rörelser ger karaktärerna liv och tillsammans med Bohuslän Big Bands musiker blir mötet en musikalisk dansresa, där djur och natur står i fokus.

Regionteater Väst främjar ny koreografi och nykomponerad musik. Antarktis är inget undantag. Paula af Malmborg Wards musik flödar i ett fantasifullt scenrum skapat av scenografen och kostymören Tomas Sjöstedt i koreografi av Lidia Wos. Antarktis är Regionteater Väst andra samarbete med Vara Konserthus/Bohuslän Big Band.  

I vårens nypremiär ser vi dansarna Jessica Adrenacci, Rasmus Skaremark Solberg, Minna Mannelqvist, Nicole Neidert, Helena Lundqvist, Camille Marchadour samt två praktikanter från Balettakademin, Evelina Kristiansson och Inanna Argati. 

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Skiftningarna mellan ljus och mörker följer dynamiken i musiken, där mjuka melodier bryts mot kraftfullt blås Aldrig blir uttrycket gulligt, trots associationer till populära djur."

- Göteborgs-Posten

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.