Gå till innehåll

Bernarda - vi visste inte vilken tid det var

En föreställning för högstadiet

Varje människa, varje land och varje tid har sina utmaningar att förstå och upprätthålla demokrati. Att leva i trygghet är långt ifrån en självklarhet, men är det möjligt att föreställa sig motsatsen för dem som aldrig hört sirener tjuta i bombräder, aldrig väntat på ett telefonsamtal från en saknad släkting, aldrig blivit berövad sin rätt att uttrycka en åsikt? I vårens stora samproduktion mellan vårt dans- och teaterhus har vi utgått ifrån idén att för att förstå och värna om demokrati behöver vi undersöka vad förtryck är och vad det gör mot människor. 

Som inspiration finns Federico Garcia Lorcas pjäs Bernardas hus. I föreställningen finns nyskriven musik av Thomas Elfstadius, skönlitterära texter av bland andra Svetlana Aleksijevitj och Åsne Seierstad, nyskrivna texter av Jonathan Lehtonen och Lisa Lindén samt texter baserade på intervjuer med människor som upplevt diktatur.

Regionteater Västs konstnärliga ledare Camilla Ekelöf och Pelle Hanæus står för koreografi och regi. Samproduktionen är ett spännande steg vidare mot nya uttryck för konstformerna och produktionshusen.

 

INFORMATION & BOKNING Cathrine Ericson, 0706-42 42 16, cathrine.ericson@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.