Gå till innehåll

Blair B Project

En skräckföreställning om häxan, bitchen och skogen

Mira älskar Blair. Hon misstänker att hade det inte varit för Blair hade hon varit den mest ordinära, grå, tråkiga människan i hela världen. Mårten älskar Blair. Han är en 39-årig lärarvikarie och vet att hans intresse för Blair är fullständigt olämpligt, men han är säker på att hon besitter en nyckel till det mörka som bränner honom inifrån. 

Blair själv hatar den här hålan. Hon ska lämna den för filmgymnasium i Köpenhamn och tänker göra en tolkning av skräckfilmsklassikern The Blair Witch Project för att komma in. Hon tar med sig Mårten och Mira in i skogen för att filma. 

Men snart märker de att de inte är ensamma. I skogen finns en kraft, ett hungrigt uråldrigt medvetande – ivrigt att tillfredsställa sina blodtörstiga nycker. Eller är allt bara en del av Blairs filminspelning?

Blair B Project är en skräckföreställning för högstadiet om vänskap och kärlek, svartsjuka och gränsdragningar. Om skogen som en plats för både den varmaste trygghet och den djupaste rädsla. Och om hur långt man kan gå för att nå sina drömmar.

Produktion

REGI Johanna Sandström Lehto TEXT Anton Elmgren SCENOGRAFI & KOSTYM Ylva Norlin LJUDDESIGN Ella Blixt LJUSDESIGN Thabiso Kubheka Persson (praktikant fr. Stockholms konstnärliga högskola) MASKDESIGN Malin Bodin

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Blair B Project spelar som synes snyggt med 90-talets skräckfilmsestetik, där leken med ockulta krafter alltid övergår i allvar."

- Göteborgs-Posten

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.