Gå till innehåll

Den avvikande meningen

Klassrumsteater för högstadiet om fascismen i samtiden

– J-ä-v-l-a f-a-s-c-i-s-t-j-ä-v-el!
– Jävla fascist!
– Fascist! Det är så vi vanligtvis använder ordet.
– Som ett skällsord.
– Men det finns också en annan betydelse. Fascism är nämligen namnet på en specifik politisk ideologi - en samling sammanhängande idéer och värderingar.

Under hösten 2015 besöker två skådespelare från Regionteater Väst högstadieskolor i Västra Götaland. Med sig har de en berättelse om fascism. Publiken får följa utvecklingen från franska revolutionen fram till fascismens födelse år 1919 och vidare genom det dramatiska 1900-talet.  

Föreställningen ger publiken verktyg att identifiera och förstå fascism. Den undersöker om ideologin försvann i och med att Tredje riket föll samman 1945 eller om den finns kvar och påverkar samhället än i dag. Den avvikande meningen söker efter fascismens spår i samtiden och lotsar publiken genom förvirrande ismer och begrepp. 

Jens Peter Karlsson är Malmöbaserad regissör och dramatiker. Han regisserade Rösträtten på Regionteater Väst våren 2014. 

 

INFORMATION & BOKNING

Pelle Hanæus
0768-54 35 39
pelle@regionteatervast.se

 

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.