Gå till innehåll

Experimental Battle

EXPERIMENTAL BATTLE PÅ REGIONTEATER VÄST I BORÅS

Experimental Battle – lördag 6 oktober
Start 13.00 – dörrarna öppnas 12.00

Regionteater Väst anordnar för tredje gången Experimental Battle! Detta är en tävling för alla dansintresserade inom alla olika dansstilar. Experimental betyder att man kan utgå ifrån sig själv, musiken och välja den dansstil eller dansstilar som passar en. Man tävlar en mot en och det kommer att finnas tre domare. En host kommer att guida alla under tävlingen och en dj fixar musiken. Mellan de olika tävlingsmomenten så kommer dansgolvet vara tillgängligt för alla att dansa på.

HOST: RAWBII
Bboy (artistnamn som breakdansare) är grundare till Raawbii Moves Entertainment som dansar i breakdance gruppen Ultimate B-Boys! Raawbii har varit involverar i hiphop kulturen samt dansat i ca 18 år, främst i Göteborg. Han har också deltagit i flertalet stora tävlingar – och vunnit Svenska mästerskapet samt Nordiska/Östeuropeiska mästerskapet i breaking. Under 8 år turnerade han med Folkets Hus och parker i hela landet med shower och workshops. Raawbii föreläser också om hiphop och ”hur man kan ha Hiphopen som ett verktyg till den yngre generationen.” Raawbii både arrangerar och som i detta fall, anlitad som host i olika typer av breakingevents.

DJ:  MAHAN - Mahan Noubarzadeh
Mer info kommer...

DOMARE

MONIKA MILOCCO
Konstnärlig chef för Regionteater Västs danskompani och har tidigare arbetat på GöteborgsOperan med Skapa Dans, en avdelning riktad mot den unga publiken och delaktighetsprojekt. Monika är dansare och koreograf och har en pedagogutbildning från Dans och Cirkushögskolan samt utbildad i ledarskap på Umeå Universitet. Just nu arbetar Monika också som adjunkt på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

STINA BOJLING
Aka Bgirl SB. Stina är medlem i Twisted feet Dance Company och Cultclassic, hon är utbildad på Kungliga Svenska Balettskolan och har dansat streetdance sedan 2002 och med fokus breaking sedan 2008. Sedan 2003 arbetar hon också som danspedagog. Stina har haft workshops, uppträtt och battlat i Kina, Ryssland, Tyskland, Spanien, Sydamerika, Italien, USA m.m. Hon har också vunnit battles både nationellt och internationellt, som till exempel Skandinaviska Mästerskapen i Breaking.

FIDDE KAOS WENTZEL
Breakdansare som stått på scener som GöteborgsOperan och Malmö Opera varit med i bl.a. Billy Elliot, Hair och West Side Story samt gjort huvudrollen i Benke Rydmans Eldfågeln. Han har turnerat med flertalet föreställningar och hållt workshops runt om i Sverige och internationellt. Han har även vunnit SM i Breakdans flera gånger.

Vinnaren får 1000kr
Anmälan: monika.milocco@regionteatervast.se

 

SÅ HÄR FUNKAR EN BATTLE

I denna Experimental Battle så kommer tävlingen att vara en mot en. Experimental betyder att man kan dansa vilken stil man vill och utifrån den man är. I dag finns det många olika dansstilar och det är det som är spännande och roligt med Experimental – allt får vara med!

Det är öppet för vem som helst att tävla. Vi har satt ett max antal på 30 tävlande. Vem som tävlar mot vem lottar vi om.

Experimental Battle kommer att vara på Regionteater Västs scen i Borås. Mitt på scenen kommer själva tävlingen att vara, som åskådare kan man sitta runt om eller på våra publikplatser. Mellan tävlingarna så kan alla vara med och dansa eller värma upp inför kommande tävlingar – så kallade cyphers.

Tävlingen börjar med en preselection/uttagningsomgång där varje dansare har 60 sekunder på sig till musik som väljs av vår Dj. Därefter väljs åtta dansare ut av de tre domarna till kvartsfinal battles. Från kvartsfinal är det utslagstävlingen där domarna avgör direkt efter battlet vem som går vidare i tävlingen. I Kvartsfinal, semifinal och final är det två solos/dansare och 60 sekunder/solo.

 

Produktion

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.