Gå till innehåll

Forever young

En föreställning om det omöjliga

Uttagen till BIBU 2024 »

Tre personer driver en salong. De är besatta av ungdom och livrädda för åldrande och åldrandets yttersta konsekvens – döden. De älskar tonåringar. Allt det som tonåringar får göra och upptäcka, som till exempel vänskap, svek, förälskelse och hemligheter. Ja. De älskar tonåringar. Deras liv. Deras hjärnor. Deras elastiska hud.

Forskning har visat att varma och kärleksfulla relationer till andra människor har större betydelse för ett långt liv än gener och social status. Föreställningen Forever young fokuserar på brytningstiden mellan ung och vuxen. Men ställer även frågan på sin spets – vad skulle hända om människan levde för alltid?

Forever young är ett scenkonstverk som arbetar med innerlighet och omvårdnad. Med humor processas längtan efter det som inte går att fångas in. Salongen är en plats för gemenskap bortom åldrar. En plats där du känner att du lever.

Lisen Rosell är regissör och skådespelare som verkar i både egna projekt och i kollektiva processer tillsammans med andra konstutövare. Hon har sin bakgrund i ÖFA-kollektivet och har arbetat på bland annat Turteatern, Uppsala stadsteater, Zebradans och Riksteatern. 

Toni Tora Botwid är scenograf och kostymdesigner, nyutexaminerad från Stockholms konstnärliga högskola. Hen har vid sidan av skolan arbetat på Helsingborgs Stadsteater och Shake It Collaborations, och dessförinnan bland annat med Konstgruppen ful, Troja scenkonst och Teatro De Los Sentidos.

Amanda Hedman Hägerström är kostymdesigner och konstnär med stort intresse för kroppen och arbetar gärna skulpturalt med lust och intuition som konstnärlig kompass. Hon är nyutexaminerad från kandidatutbildningen kostymdesign & scenografi på Stockholms konstnärliga högskola.

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Skådespelarna behöver den unga publikens DNA för att undgå sin dödlighet och som genom ett trollslag är publikkontraktet både uppochnervänt och fullständigt solklart. Mellan hudvårdsrutiner och karaoke tacklar de tre skådespelarna ungdomen, åldrandet och livets mening. En allvarsam lek i ett kittlande och köttsligt estetiskt universum. Det är roligt, sårbart och kärleksfullt och utförs med en publikkontakt som väger tyngre än den dramatiska texten. Forever Young är ett enastående exempel på den process-skapade teaterns lekfulla kraft."

- BIBU:s jury

"Tämligen rörig och rolig komposition av scener med vuxenblivande som tema"
/.../
"Under titeln 'Forever Young' släpper tre erfarna skådespelare i olika åldrar loss humorn i en närmast surrealistisk form, såväl fysiskt som verbalt, med den professionalitet som långvarigt umgänge med scenkonst för en ung publik begåvat dem med"
/.../
I högt tempo utmanas tonårspubliken med existentiella frågor som gäller åldrande, vänskap, känslor, utseende, första kärleken, droger, döden, evigheten. Badkaret får till och med tillfälligt tjäna som begravningskista. Här finns ingen osynlig vägg mellan scen och publik, heller inget direkt gestaltande av bestämda roller, snarare en form av expressionistisk magifylld dialog med publiken som i bästa fall får med sig ett och annat att tänka vidare på"

- Alba.nu

"Eleverna från Tunaholmsskolan skrattade sig igenom föreställningen åt de allt mer galna karaktärernas jakt på evig ungdom”

- Mariestads Tidning

"Tack! För en väldigt uppskattad och rolig föreställning, eleverna var supernöjda och tyckte föreställningen var 10 av 10"

- Lärare i Borås

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.