Gå till innehåll

Från Ö till Ö

En moralfilosofisk undersökning om människors värde

Nästan 4000 barn runt om i Västra Götaland har redan sett föreställningen – nu kommer succén tillbaka!

”Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv; varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela.” - John Donne, poet

Vi befinner oss i ett drömlikt grönskande landskap, en magisk och gullig skogsglänta som för tankarna till rekreation, miljömedvetenhet, barndomsidyll och ekologi. Det visar sig dock snart att detta inte alls är en stilla plats för vila, utan en moralfilosofisk arena där vi alla utmanas och måste fundera ut vilket slags samhälle vi vill ha i framtiden.

Denna kontrastrika scenkonstföreställning bygger mycket på publikens egen medverkan. De får ta ställning till alla möjliga och omöjliga slags frågor, fram till det slutliga avgörandet: om det gällde liv och död, vems liv skulle vara mest värt att rädda?

Från Ö till Ö behandlar människors värde, bedömningsgrunder och gemensamma filosofiska utmaningar. Är det mer som förenar oss än som skiljer oss åt?

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

“Regionteater Väst har med sig sitt mod in i det nya decenniet” /…/ “Det fina med Från Ö till Ö är att de lyckas få en skön balans mellan humor och allvar. Det är en lekfull pjäs där publiken och dess grad av delaktighet formar hur varje förställning blir.”

- Bohusläningen

"Sällan har lek och allvar ingått i en sådan kuslig förening. Skojiga dramaövningar avslutas med ett problem som handlar om liv och död. Med stor skicklighet väcker Regionteater Väst intresse för moralfilosofi bland unga."

- Borås Tidning

"En fantastisk föreställning där skådespelarna får med sig eleverna (publiken) på ett genuint sätt. Övergången mellan lek och allvar fångade många tankar och funderingar som mynnade ut till intressanta diskussioner efter föreställningen. Man gick inte oberörd därifrån."

- Barnkultursamordnare Västra Götaland

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.