Målgrupp
Årskurs 3-6
Längd
ca 50 min
Tema
orättvisa, politik, motstånd

”Ingen människa är en ö, hel och fullständig i sig själv; varje människa är ett stycke av fastlandet, en del av det hela.”*

Vi befinner oss i ett drömlikt grönskande landskap, en magisk och gullig skogsglänta som för tankarna till rekreation, miljömedvetenhet, barndomsidyll och ekologi. I den här kontrastrika föreställningen undersöker vi frågor om skolan, samhället och människors värde tillsammans med publiken.

Det visar sig dock snart att detta inte alls är en stilla plats för vila, utan en moralfilosofisk arena där vi alla utmanas och måste fundera ut vilket slags samhälle vi vill ha i framtiden.

Denna scenkonstföreställning bygger mycket på publikens egen medverkan. De får ta ställning till alla möjliga och omöjliga slags frågor och får uppleva de krockar som kan uppstå i maktobalansen mellan barn och vuxna.

Från Ö till Ö behandlar människors värde, bedömningsgrunder och gemensamma filosofiska utmaningar. Är den rätta vägen alltid att gå från A till Ö, eller är allting egentligen cirkulärt? Kanske är vi redan framme när vår vandring startar?

*Citat av poeten John Donne

På scen

  • Jan Coster

  • John Lalér

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här