Gå till innehåll

Gympan

och den alternativa världsordningen

Gympan och den alternativa världsordningen

Hösten 2016 turnerar Regionteater Väst med en helt ny föreställning för årskurs 
3-5. 

Sex personer från organisationen F.U.S.K möter publiken i skolans gympasal. Uppdraget är glasklart! I de osolidariska handlingarnas tid krävs nya tekniker och strategier för att nå framgång. Allt är tillåtet för att vinna, till och med att fuska. Våra barn behöver bättre förutsättningar för att leva i dagens samhälle. Den alternativa världsordningen är att solidariskt ge alla möjligheten till ett bra liv i fuskandets anda. Varför ska bara vissa ha tillgång till fuskandets ädla konst? 

Tillsammans med publiken provar vi vad fusk och rättvisa är. Vem drabbar det om någon fuskar sig fram till en seger på fotbollsplan eller i skolan? Vad innebär det att vinna rättvist eller att kunna förlora med flaggan i topp?

F.U.S.K -arnas största motpol är Sveriges förbundskapten i fotboll Pia Sundhage. Med uttalanden som ”Vi gör det tillsammans”, "Det är det bästa laget vi ska ta ut, inte de bästa spelarna" och "Vi gör varandra bra" hotar hon hela idén om det individuella fuskandet som en möjlig livsstrategi.

Regionteater Väst kommer till skolan/gympasalen med tre skådespelare, en musiker och två tekniker. Tillsammans med era elever undersöker vi gympan och världsordningen med scenkonsten som verktyg.

Vi ser fram emot att ses!

 

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.