Gå till innehåll

Honey Honey

En dansföreställning om de allra viktigaste

I bisamhället är drottningen mamma till alla andra bin. Genom doftämnen styr hon livet i kupan, där arbetsbina tillverkar honung, städar och vaktar. De kommunicerar genom att dansa: Var finns det nektar och pollen? Åt vilket håll hittar jag vatten? Rörelserna berättar.

Alla arbetar tillsammans, för bisamhällets bästa.
Och hur är det med oss? Vi människor?

Dansföreställningen Honey Honey kliver ner i insekternas mikrovärld. Med nykomponerad musik och inspiration från svärmar, drönare och bi-danser riktar den in sig på oss människor och det samhälle vi skapar. Hur behandlar och kommunicerar vi med varandra? Kan vi i naturens värld hitta en respekt för det lilla väsendet och dess betydelse för hela ekosystemet?

Charlotte Engelkes är regissör, koreograf och artist verksam inom dans, teater, opera och performance, både i Sverige och internationellt. Hon har bland annat arbetat med Helsingborgs Stadsteater, Dramaten, Stockholms stadsteater och Kungliga operan.

Produktion

REGI Charlotte Engelkes KOREOGRAFI Sofia Södergård TEXT Charlotte Engelkes & ensemble KOSTYM & MASK Anna Ardelius SCENOGRAFI & LJUS Karl Svensson KOMPOSITÖR Willi Bopp REPETITÖR Andrzej Glosniak TACK TILL Artem Uzunov för musik

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Scenen har färgsatts med varma och härliga kulörer. En illusion av smetig honung frambesvärjs och ger dramat en söt och innerlig lyster. Honey Honey är ett originellt verk som skänker ovanligt ljuv eftersmak"
/.../
"Föreställningen är fantasifull och löst sammansatt, vilket stimulerar publikens förmåga att associera och tänka fritt."
/.../
"Inte så att spridda varningar om ett prekärt existentiellt läge tonas ner, men en anda av sprudlande lekfullhet dominerar och ger ett bestående hoppfullt intryck."

- Borås Tidning

"Honey Honey vill inte bara berätta om bina och hur viktiga de är för oss alla på jorden. De får också ge exempel på vad samarbete och gemenskap betyder. Här ser vi hur larverna utvecklas och får höra i vilka grupperingar bina arbetar. Det låter kanske präktigt, men föreställningen är en munter fröjd som både lär och roar."
/.../
"Willy Bopps musik ger ett genomgående och eggande surr, men växer ut i hela, varierade stycken."
/.../
"De fyra dansarna, Rasmus Skaremark Solberg, Helena Lundqvist, Nawar Hermez och Cassandra Arnmark är skickligt följsamma i alla stilbyten och har en finfin publikkontakt."

- Göteborgs-Posten

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.