Gå till innehåll

Humbug

En smått otrolig föreställning som säger sanningen om lögnen

Har du ljugit någon gång? Svarar du nej är du en riktig lögnare. Men varför ljuger vi allesammans? Och är det alltid fult att ljuga?

Fejka och Bugge är forskare. På lögner. I deras gigantiska laboratorium HUMBUG finns alla lögner i hela världen. Fejka har kommit fram till att det är fantastiskt och livsviktigt med lögner. Bugge påstår däremot att det är fult, dumt och livsfarligt att ljuga. Det intensiva forskandet för att ta reda på sanningen blir för de båda en minst sagt utmanande uppgift.

Humbug är en fullständigt otrolig föreställning för lågstadiet.

Peter Elmers har tidigare regisserat den interaktiva klassrumsföreställningen Dilemma för Regionteater Väst. Peter har även gjort Bröderna Lejonhjärta på Borås Stadsteater och haft regiuppdrag på Masthuggsteatern i Göteborg och Estrad Norr i Östersund, för att nämna några. 

Produktion

MANUS Michael Engberg, Tove Wiréen, Gisela Swarting, Anna Nygren & Peter Elmers REGI Peter Elmers SCENOGRAFI & KOSTYM Sara Pertmann MASK & PERUK Marina Ritvall DRAMATURG Anna Nygren KOREOGRAFI Helena Lundqvist KOMPOSITÖR Felix Björklund

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"'Humbug' är ett helt underbart exempel på teaterns kraft att ställa de stora, svåra frågorna i ett litet rum på ett enkelt sätt."

- Strömstads tidning

"Lögner är helt klart något komplext, men i "Humbug" lyckas ämnet illustreras på ett tydligt sätt – samtidigt som svaret är att ingenting är svart eller vitt."
/../
"Med musik, interaktion och samspel skildrar lögnforskarna på scen ett komplicerat ämne med stort allvar, men också mycket värme och humor. När forskningen är slut har de med hjälp av lögnerna, och framför allt varandras olika synsätt, på ett genuint och besinningsfullt sätt kommit fram till att lögner kan göra både ont och gott."

- Bohusläningen

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.