Målgrupp
F-3
Längd
Ca 40 min

Har du ljugit någon gång? Svarar du nej är du en riktig lögnare. Men varför ljuger vi allesammans? Och är det alltid fult att ljuga?

Fejka och Bugge är forskare. På lögner. I deras gigantiska laboratorium HUMBUG finns alla lögner i hela världen. Fejka har kommit fram till att det är fantastiskt och livsviktigt med lögner. Bugge påstår däremot att det är fult, dumt och livsfarligt att ljuga. Det intensiva forskandet för att ta reda på sanningen blir för de båda en minst sagt utmanande uppgift.

Humbug är en fullständigt otrolig föreställning för lågstadiet.

Peter Elmers har tidigare regisserat den interaktiva klassrumsföreställningen Dilemma för Regionteater Väst. Peter har även gjort Bröderna Lejonhjärta på Borås Stadsteater och haft regiuppdrag på Masthuggsteatern i Göteborg och Estrad Norr i Östersund, för att nämna några. 

Trailer

"Lögner är helt klart något komplext, men i "Humbug" lyckas ämnet illustreras på ett tydligt sätt – samtidigt som svaret är att ingenting är svart eller vitt."
/../
"Med musik, interaktion och samspel skildrar lögnforskarna på scen ett komplicerat ämne med stort allvar, men också mycket värme och humor. När forskningen är slut har de med hjälp av lögnerna, och framför allt varandras olika synsätt, på ett genuint och besinningsfullt sätt kommit fram till att lögner kan göra både ont och gott."

- Bohusläningen

På scen

  • Jennifer Carzties

  • Michael Engberg6716

    Michael Engberg

  • Gisela Swarting Foto Atelje Karlheden 2021V

    Gisela Swarting

  • Tove

    Tove Wiréen

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här