Gå till innehåll

Huset GranNabo

En svensk/norsk dansföreställning om vem som får vara med och inte

Huset GranNabo. I ett hus där grannar varit nabor ändras begreppen över tid. Det som är så likt, är samtidigt så olikt. Frågan är om skillnaderna är större än likheterna? Och har det någon betydelse, när man väljer vilka som får vara med och inte? Och hur behandlar vi dem som inte får vara med? I gränslandet mellan Sverige och Norge tar Regionteater Väst sitt avstamp i den nya samproduktionen, huset GranNabo, tillsammans med Teater Innlandet och Panta Rei Danseteater med tre koreografer och två akter. För barn i skolår 5 och uppåt, från 11 år.

Nabor = grannar på norska. Grannar + Nabor = granNabo

Romantik från 50-talet möter vår nutid i detta tittskåpsliknande hus. Allt till nyskrivna kompositioner. I samarbetet med Teater Innlandet utforskar koreograferna Anne Ekenes och Pia Holden hemmets gränser medans Regionteater Västs koreograf Camilla Ekelöf lyfter blicken utåt och genom människorna undersöker relationerna, gränsdragningarna mellan Sverige och Norge. Relationer och gränser som ändras över tid. huset GranNabo kan ses som en gränskontroll som undersöker var och hur gränserna sätts och hur de som blir utestängda, avvisade behandlas.

TEATER INNLANDET är länen Hedmark och Opplands motsvarighet till en region/länsteater som bedriver professionell scenkonst av hög kvalitet med utgångspunkt från Hamar, Norge. I egen regi eller genom samarbeten som detta med Regionteater Väst och koreograferna Anne Ekenes och Pia Holden som dagligdags utgör kärnan i det norska danskompaniet Panta Rei.

PANTA REI, där Anne Ekenes och Pia Holden kommer från, är ett av Norges största danskompanier för barn och unga, om man ser publikmässigt. Det Oslobaserade kompaniet är även ett av Norges ledande, när det gäller undervisning i kreativ dans för barn och unga.

INFORMATION & BOKNING
Cathrine Ericson, 033-120 348
cathrine.ericson@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.