Gå till innehåll

Jag! Jag! Jag!

En filosofisk föreställning för förskoleklass

…och alla upp till och med årskurs 2!

Idén till föreställningen Jag! Jag! Jag! har sin upprinnelse i Regionteater Västs arbete som kretsat kring identitet och identitetsskapandet. Vad händer när man plockar bort alla lager av hens expressionistiska jag? Vad blir kvar i den innersta kärnan? Vad är det som särskiljer mig från dig? Frågor som är relevanta när man träder in i skolans värld och man kanske får förhålla sig till sig själv och andra på ett nytt sätt.

Tre dansare från Regionteater Väst utforskar med koreografen Minna Krook de filosofiska tankarna, där inga svar är givna. Genom att utforska sig själva, utforskar de även varandra, där de färdas genom ett musikaliskt landskap av nyskriven musik från Regionteater Västs kompositör Tomas Elfstadius, för att så småningom landa i sig själva. Allt i Jenny Nordbergs stilsäkra kontext där var och en har möjlighet att tyda de små tingen - då tankar ges utrymme för egna tolkningar, när lager på lager skalas av för att ge svängrum för de stora frågorna.

MINNA KROOK är en av de mest etablerad koreograferna av dansföreställningar för barn i Sverige. Hon skapar även föreställningar för bebisar och vuxna. Hon skriver pjäser och regisserar för teater. Inomhus och utomhus. På fasta scener och turnéer. För invigningar och festivaler och nu äntligen med Regionteater Väst. Hennes föreställningar är överraskande och har ett lågmält och humoristiskt sätt att peka på små viktiga saker i livet.

JENNY NORDBERG kommer från Stockholm och är utbildad i scenbild och kostym vid Dramatiska Institutet i Stockholm samt Kungliga konstakademin i Antwerpen. Idag är Jenny baserad i Köpenhamn, där hon arbetar med scenbild och kostym för teater och dans. Med en enorm träffsäkerhet har Jenny tidigare gjort Doppelgänger i samarbete med Regionteater Väst.

INFORMATION & BOKNING
Cathrine Ericson, 033-120 348
cathrine.ericson@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.