Gå till innehåll

Det blir kaos i världen

En lekfull teaterföreställning för årskurs 3 & 4

Pengar, föräldrar, TV-spel, drömmar, kompisar, krig, husdjur, en granne som blev 107 år… I Det blir kaos i världen leks barns tankar om verkligheten fram i en föreställning fylld av värme, humor, svärta och igenkänning. 

En pappa som har flytt från Libanon, ett lätt hysteriskt tävlingsprogram på TV, längtan efter att bli äldre och mer självständig. Roller testas och verkligheten bearbetas. En verklighet som kan vara lika fragmentarisk som leken den gestaltas i. 

Det blir kaos i världen är resultatet av ett projekt där barn i tioårsåldern från Botkyrka genom drama, musik och bild har gestaltat sina funderingar om livet. De filosofiska tankar som uppkom förvaltades av Riksteatern och pjäsen fick sin slutgiltiga form av dramatikern Malin Axelsson. Det blir kaos i världen hade urpremiär 2009 och bearbetades under 2014 för Regionteater Väst. Under hösten 2015 turnerar den återigen i Västra Götaland. 

- Den var rolig för att man fick klä ut sig. Den var ganska rörig. Den var knasig för man var med. Den var konstig för det fanns en hajdrake. Och den var trevlig för att dom lät publiken vara med i ett bollkrig. Barn i publiken

Det är fantastiskt att se hur barnen involveras i föreställningen. /…/ Trots kaoset finns en balans, för barnen får vara med i en riktig teater. De inte bara tar sin roll på allvar, barnen tas på allvar.

I Det blir kaos i världen visar fantasin inga gränser, det är ständigt oklart vad som är verklighet eller på låtsas. Med vetskapen att det är byggt på barns tankar och föreställningar om livet går det inte att inte bli berörd. Bohusläningen 060914

INFORMATION & BOKNING
Ida Svanberg, producent 0768-544167
ida.svanberg@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.