Gå till innehåll

Kleopatra

Kärlek, död & fake news

Antonius älskar Kleopatra. Kleopatra älskar Antonius. Charmian älskar också Kleopatra. Och Egypten. Kleopatra älskar också Egypten. Och Kleopatra.

Kleopatra VII var drottning av Egypten för över 2000 år sedan. Hennes rike var stort och mäktigt, ett blomstrande land som drev handel med hela världen och utvecklade vetenskapen. Som ensam kvinnlig härskare på sin tid var Kleopatra beundrad och fruktad, men också förminskad och baktalad. Hon har bland annat kallats ”världens vackraste kvinna”, ”den ondaste kvinnan i historien” och ”hordrottningen”.

I den här föreställningen dyker vi ned i en mytomspunnen tid fylld av passion, maktkamp och ond, bråd död. Vi får möta ett av världshistoriens mest kända kärlekspar: Antonius och Kleopatra – de som liknade sig själva vid gudarna och gick ett tragiskt öde till mötes.

Helena Sandström Cruz är regissör, dramatiker och skådespelare. Hon har de senaste 15 åren varit yrkesverksam på såväl institutionsteatrar och fria grupper som i radio och tv. Helenas Radiopjäsen Girlnet (Sveriges Radio Drama, 2015) nominerades till prestigefyllda Prix Europa och Glasäpplen (Örebro länsteater, 2018) valdes ut till Scenkonstbiennalen 2019.

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

“Samtidigt som föreställningen skildrar en historisk tid är det bitvis också en rörande berättelse in hur det är att vara kvinna. Att ständigt bli dömd för sina val och att ideligen har en strävan efter näst intill ouppnåeliga krav. Men mest av allt handlar det om när självgodheten tar över och får livet att gå ett sorgligt öde till mötes”
/…/
“..en både rolig, sorglig och eftertänksam historia om makt, självgodhet, passion och död"

- Bohusläningen

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.