Gå till innehåll

Kommunen

En förändrande föreställning

För läraren

Nedan följer lite information till dig som har någon eller några elever som kan behöva extra förberedelse inför eller stöd och anpassning vid ert besök.

Som publik till föreställningen Kommunen kommer ni att sitta i en gradäng med ryggstöd. Gradängen är i fyra nivåer med en trappa i mitten. Kontakta Lisa Gröön, kontaktuppgifter till höger, några dagar i förväg om någon i publiken sitter i rullstol eller permobil. I så fall lyfter vi bort en del av gradängen för att göra plats. Det finns inte några extra platser vid sidan av eller framför gradängen.

På golvet i scenografin ligger en heltäckningsmatta och runt scenens väggar och på sidorna av gradängen hänger tyg, för att rama in rummet. Det går lätt att ta sig ut genom tyget vid scenens framkant om det skulle behövas, till exempel vid en utrymning. Vi har två tekniker som finns med i rummet och som hjälper till om någon behöver gå ut.

Det är fyra skådespelare med i föreställningen. De spelar många olika roller och detta visar de till exempel genom olika sätt att prata. Om någon elev skulle vara hjälpt av att ta del av manuset i skriftlig form så kan vi maila det till dig.

I föreställningen spelas specialkomponerad musik. Det är inte några särskilt höga ljudnivåer förutom vid ett tillfälle, när en av skådespelarna testar ett instrument på scenen. Det är inga blinkande eller skarpa ljuseffekter eller totalt mörker någon gång.

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Tillåt inte
Tillåt kakor