Gå till innehåll

Maktdröm

EN TEATERFÖRESTÄLLNING FÖR HÖGSTADIET OM MAKT

Vad är makt? Vem har makt?

En kvinna blockerar dörrarna på ett tåg på väg till Göteborg, tills en medpassagerare som inte har biljett får följa med. En 15-åring seglar familjens segelbåt till Öresund för att hjälpa människor på flykt över sundet till Sverige. En man korsar ett torg där 3000 människor precis har massakrerats av den kinesiska staten. Han ställer sig i vägen för stridsvagnarna och omöjliggör deras framfart. 

När har jag själv makt? Vilken makt drömmer jag om att få?

Under våren 2016 turnerar Regionteater Väst med högstadieproduktionen Maktdröm. Den ställer frågor kring makt, hur vi ska förhålla oss till den samt vad vi gör med vår egen makt. Föreställningen påstår att det alltid står i vår makt att påverka vår närmiljö och samtid. 

Publiken får ett konkret förslag på hur de kan organisera sig för förändring eller ställa sig bakom ett ställningstagande. 

Varje situation ger oss makt att handla. Frågan är vad jag gör med min makt? 

 

”De [skådespelarna] vinner stor trovärdighet, inte bara på tilltalet utan även på sin scennärvaro och framförallt på deras fantastiskt fina samspel.”

”Med den här föreställningen bevisar Regionteater Väst verkligen att de aldrig tvekar inför sitt uppdrag. Ständigt fortsätter de att söka nya former, uttryck och intressanta ämnen. De verkar älska att utmana sig själva och överraska sin unga publik.”

Bohusläningen 2016-02-12

 

INFORMATION & BOKNING 

Ida Svanberg  0768-54 41 67, ida.svanberg@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.