Gå till innehåll

Mitt jag

En dansföreställning om skönheten i våra olikheter

Föreställningen Mitt jag uppmuntrar till en positiv självbild och att se skönheten i våra olikheter. Genom rörelse och textil skapar vi tillsammans en upplyst skulpturvärld där utgångspunkten är att alla kroppar är vackra och värdefulla.

Mitt jag är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan koreografen Heidi Vierthaler och textildesignern Samira Boon. Dansarna skapar en textil installation med hjälp av dynamiska och formbara tyger. Vi får följa med på en resa som uppmuntrar till fantasi, kreativitet och glädje. En resa som öppnar upp för att uppskatta oss själva och andra för den vi är.

Heidi Vierthaler är koreograf och pedagog. Hon har utvecklat sin egen stream-flow-rörelsemetod som möjliggör en djupare koppling till kroppen. Textilkonstnären Samira Boon fokuserar på textilers materialegenskaper och samarbetar ofta med arkitekter för att skapa platsspecifika installationer, miljöer och lösningar.

TRAILER

Produktion

KOREOGRAFI Heidi Vierthaler KOREOGRAFIASSISTENTER Shay Partush & Luca Cacitti KOSTYMDESIGN Heidi Vierthaler & Johanna Ramsin TEXTILKONSTNÄR Samira Boon KOMPOSITÖR Tom van Wee SCENOGRAFI Tomas Sjöstedt LJUSDESIGN Ida Gustafsson REPETITÖR Andrzej Glosniak

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Mystiskt och varmhjärtat med respektfull plats för egna tolkningar, utan att glömma bort en publik som behöver bokstavliga referenser. Dansarna jobbar skickligt med publikkontakt, rörelser och överraskande scenografielement av olika material. Soundtrack, rum och kostym stimulerar fantasin ytterligare. Fräscht, kul och innovativt."

- BIBU:s jury 2022

"Vad göms bakom det vi omedelbart ser? Med fantasi och förvandlingar skildrar dansarna Jessica Andrenacci, Rebecka Hansson och Oliver Flor Jull isolering, gemenskap och konflikter. Det akrobatiska klängandet i en ställning, som scenografen Tomas Sjöstedt satt på den i övrigt fria scenen, är rast på skolgården i sofistikerad form. Leken är närvarande i koreografin som helhet, både i rörelserna och i hanteringen av den formbara textilen och den fina kontakten mellan dansarna betonar ytterligare verkets sinnlighet."

- Göteborgs-Posten

"Imponerar för sin idérikedom"
/.../
"Särskilt fascinerade det formbara textilmaterial som utgör ett väsentligt rekvisita. Med denna textil samt en fiffigt konstruerad, lätthanterlig metallställning skapar tre dansare en spännande, lekfull och fantasirik föreställning."
/.../
"'Mitt jag' är ett vackert och spännande konstverk som framför allt turnerar runt skolor i Västra Götaland men gott kunde framföras för allmänheten på någon scen i Göteborg."

- Alba.nu

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.