Föreställningen Mitt jag uppmuntrar till en positiv självbild och att se skönheten i våra olikheter. Genom rörelse och textil skapar vi tillsammans en upplyst skulpturvärld där utgångspunkten är att alla kroppar är vackra och värdefulla.

Mitt jag är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan koreografen Heidi Vierthaler och textildesignern Samira Boon. Dansarna skapar en textil installation med hjälp av dynamiska och formbara tyger. Vi får följa med på en resa som uppmuntrar till fantasi, kreativitet och glädje. En resa som öppnar upp för att uppskatta oss själva och andra för den vi är.

Heidi Vierthaler är koreograf och pedagog. Hon har utvecklat sin egen stream-flow-rörelsemetod som möjliggör en djupare koppling till kroppen. Textilkonstnären Samira Boon fokuserar på textilers materialegenskaper och samarbetar ofta med arkitekter för att skapa platsspecifika installationer, miljöer och lösningar.

TRAILER

"Vad göms bakom det vi omedelbart ser? Med fantasi och förvandlingar skildrar dansarna Jessica Andrenacci, Rebecka Hansson och Oliver Flor Jull isolering, gemenskap och konflikter. Det akrobatiska klängandet i en ställning, som scenografen Tomas Sjöstedt satt på den i övrigt fria scenen, är rast på skolgården i sofistikerad form. Leken är närvarande i koreografin som helhet, både i rörelserna och i hanteringen av den formbara textilen och den fina kontakten mellan dansarna betonar ytterligare verkets sinnlighet."

- Göteborgs-Posten

"Imponerar för sin idérikedom"
/.../
"Särskilt fascinerade det formbara textilmaterial som utgör ett väsentligt rekvisita. Med denna textil samt en fiffigt konstruerad, lätthanterlig metallställning skapar tre dansare en spännande, lekfull och fantasirik föreställning."
/.../
"'Mitt jag' är ett vackert och spännande konstverk som framför allt turnerar runt skolor i Västra Götaland men gott kunde framföras för allmänheten på någon scen i Göteborg."

- Alba.nu

På scen

  • Jessica Andrenacci

  • Oliver Flor Jull

  • Rebecka Hansson

  • Nicole Neidert

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här