Gå till innehåll

Nederlaget

Ett fysiskt spektakel, en kollektiv dans, en lekfull rörelse, en protest, en ramsa eller en total fail

Nederlaget är en på en och samma gång djupsinnig och lättsam föreställning om att vara en i gänget, att kämpa för laget och söka ett gemensamt mål. Men vad händer när man inte vill tävla eller när laget blir farligt och destruktivt? En akrobatisk dans- och teatershow som med sportens retorik utforskar lagets dynamik och de stora frågorna i livet.

I Nederlaget leker vi med laget som en metafor för livet, samhället och världen. Hela livet befinner vi oss i olika gruppsammanhang: i skolan, på jobbet, bland vänner och i familjen. Hur grupper fungerar är relevant för oss alla. I föreställningen undersöker vi spänningsfältet mellan destruktiva grupper och de stärkande, livsnödvändiga sammanhangen. De grupper där man vågar vara sig själv, en individ, samtidigt som man känner sig trygg – tillsammans med andra.

Nederlaget är en unik samproduktion mellan Regionteater Väst och Regionteatern Blekinge Kronoberg, där teatrarna arbetat tätt tillsammans med att skapa föreställningen och repeterat omväxlande i Växjö och Borås.

Regisserar gör Nadja Hjorton, konstnärlig chef teater på Regionteater Väst. Nadja har i över 15 år rört sig mellan det fria scenkonstlivet och institutioner och bland annat verkat på Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen, Riksteatern och Göteborgs Stadsteater, men även internationellt i länder som England, Belgien och USA.

En samproduktion mellan Regionteater Väst och Regionteater Blekinge Kronoberg

Trailer

 

Möt det konstnärliga teamet

Produktion

IDÉ Nadja Hjorton & Lisa Berkert Wallard SKAPAD AV Nadja Hjorton, Lisa Berkert Wallard, Ellen Söderhult & ensemblen REGI & KOREOGRAFI Nadja Hjorton KOREOGRAFASSISTENT Ellen Söderhult SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN Lisa Berkert Wallard DRAMATURG Sofia WesterlundManda Stenström LJUSDESIGN Ida Gustafsson MASK Hanna Elwe

 

Ensemble

Sharzad Rahmani är praktikant från Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet

Se Regionteatern Blekinge Kronobergs produktionsuppgifter » 

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"..en smakrik energipralin, med en sällsynt pompös och pampig effekt"
/.../
"Både formspråket och det teoretiska innehållet hämtar inspiration från idrottens muskulösa värld. Utrustade med så kallade pompoms i händerna rasslar dansarna igång en show av sällan skådat slag, likt drillade cheerleaders"

- Borås Tidning

"Med sportens retorik och lagets dynamik formas en fantasifull och krävande akrobatisk dansshow"
/.../
"Det är uttrycksfullt i högt tempo till utmanande och medryckande musik”
/.../
"en färgstark föreställning i svart och rött, där laget får spegla livet, vars destruktiva inslag löses med två mjuka dockor i naturlig storlek som får ta stötarna.”

- Alba.nu

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.