Gå till innehåll

Om trollen kommer

Mycket viktig information från myndigheten för Väsen och Speciella Händelser

Hur känner man igen en Mara? Vad äter en Svartalv? Vilken hemsida är det man absolut inte får besöka – och kan man jobba som spökjägare?

Om trollen kommer är en kittlande klassrumsföreställning där vi får en lektion i det som vanligtvis inte lärs ut. Det botaniseras i sagor, myter och moderna väsen. Gränsen mellan verkligt och vidskepligt suddas ut, men oroa dig inte – du får alla verktyg du behöver ifall trollen faktiskt kommer.

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Frågan är om det numera läses sagor av klassiskt slag med troll, älvor och andra väsen, eller om elever i de första årskullarna har sina främsta referenser till det övernaturliga från digitala medier. Roligt har de i alla fall av denna mycket annorlunda lektion"
/.../
"De 50 minuterna fortskrider i en rad skruvade scener formade som en sorts kemi- eller fysiklaborationer i syfte att förse publiken med verktyg om man verkligen skulle råka ut för troll eller andra varelser. Med en rekvisita av de mest skilda ingredienser och föremål, speglar och förstoringsglas triggar skådespelarna Ellen Lion Siöö och Jennifer Carzties nyfikenheten med en rad underliga och skrattretande experiment och en entusiasm och energi som kunde få vilken pedagog som helst att känna avund. Det är också en kommunikativ föreställning som väcker minnen och berättarlustan till liv hos den unga publiken. Här kan nog finnas ett och annat odlingsbart för den lärare som känner behov av förnyelse. Och varför inte också till föräldrar"

- Alba.nu

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.