Gå till innehåll

På gränsen

En dansföreställning om det som händer just nu!

De politiska strömningarna världen över påverkar oss där svenskhet används som politiskt argument för vem som har rätt att bo, leva, vistas och arbeta i vårt land. Temat är gränsen och inspiration har hämtats från alla världens gränser. Vem får komma in och varför? Hur kommer man in? Blir det bättre när man väl är inne?

Med hjälp av identitetshandlingar berättar vi vem vi är, men utan dessa, vem är man då? Att hamna i ett utanförskap det kan vi alla och att sakna tillhörighet kan vara svårt att förstå, för de som är inne. I föreställningen undersöks relationer och gränsdragningar genom människorna i rörelse. Relationer och gränser som ändras över tid. I På gränsen utforskar vi var, hur gränser sätts och hur man behandlar de som blir utestängda och avvisade. Musiken och rummet försätter oss i olika stämningar som tillsammans med rörelserna möjliggör upplevelser för fri tolkning.

På gränsen är en bearbetning och fristående del av produktionen "huset GranNabo". Föreställningen baseras på andra stycket. "huset GranNabo" var ett samarbete mellan Regionteater Väst - RTV Dans, Panta Rei Danseteater och Teater Innlandet.

INFORMATION & BOKNING
Cathrine Ericson, 033-120 348
cathrine.ericson@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.