Gå till innehåll

Peter och vargen i andra rum

En nordisk äventyrsföreställning för alla från årskurs 5

Om vargen, oss själva och andra läskiga faror som lurar i skogen. Eller är det verkligen i skogen de lurar? I brist på verkliga faror kanske man upptäcker ett dunkel inom sig själv - en varg som lurar i mörkret?

Tendensen att hitta på ”faror som lurar i mörkret” har format vår moral och mentalitet och myterna kring vargen som en symbol för det farliga är många. Vi har ställt oss frågor som;

Var kommer rädsla från?
Hur tryggt förväntar vi oss ha det?
Vilket behov fyller olika hotbilder?
Vad finns det för olika fasor?
Behöver samhället farorna för att fungera?

Regionteater Väst sätter i Peter och vargen i andra rum luppen mot de skandinaviska avarterna och målar upp några av Skandinaviens paradoxer. Skandinavien är ett av de tryggaste ställena I hela världen. Vi har mycket liten kriminalitet och en hög genomsnittsålder. Men även om säkerheten i samhället rent objektivt stiger, känner vi fortfarande att farorna lurar i mörkret. Farorna som gått från att vara vargen till att vara invandrare, främlingar, narkomaner, utlänningar, tiggare, våld, krig, terrorism eller något annat beroende på vilket sammanhang vi rör oss i. Men är det rent utav så att faran egentligen finns inom oss själva?

Peter och vargen i andra rum har skapats i samarbete med dansensemblen vid RTV Dans, skådespelaren Peter Lorentzon vid RTV Teater och koreografen Lotte Sigh. Peter och vargen är en klassrumsföreställning i fem versioner. Föreställningen som alltid utgår från samma skådespelare, växlar dansare vilket mynnat ut i de olika versioner som växt fram i den unika relation som skapats mellan Peter och de fem ”vargarna”.

INFORMATION & BOKNING
Cathrine Ericson, 033-120 348
cathrine.ericson@regionteatervast.se

Produktion

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.