Gå till innehåll

Research

KLASSRUMSTEATER FÖR ÅK 9 OCH GYMNASIET

När jag var 20 år blev jag indragen i en skåpbil och misshandlad, märkt av nazister. Det hände en kväll när jag hade kört in på en mack för att tanka min bil och fylla på luft i däcken. Men det är egentligen inte det som föreställningen handlar om.

Den handlar om allt det som hände efter. Om att jag inte vågade berätta för någon vad som hade hänt. Och att jag sedan, när det hade gått några år, fortfarande inte vågade berätta. För att jag skämdes över det jag varit med om. För att jag skämdes över att jag inte hade berättat.

Föreställningen handlar om ensamheten och tystnaden. Alla de strategier, knep och lögner som jag byggde mitt liv på. Och så handlar den om min kropp. Och hur det man är med om, är något som kroppen får bära på. Min kropp blev ett objekt, en container, något att slänga skit i. Min kropp var nedsmutsad och full av skam.

Vi tänker att den här föreställningen handlar om hur det är att inte berätta om vem man är. Den handlar om vem du blir när du berättar. Vad vi vet eller inte vet om varandra. Vad vi vågar eller inte vågar säga till varandra. Vi säger det med sång och dans.

Research är en klassrumsproduktion för årskurs 9 och gymnasiet som kan spelas nästan var som helst. Inbyggt i föreställningen finns ett efterarbete med möjlighet att fördjupa och utveckla teaterupplevelsen. Research produceras i samarbete mellan RTV Teater och Skärholmen Kulturhuset Stadsteatern.

Under perioden 131007-131206 ersätts Peter Lorentzon i föreställningen av Ola Hedén

 

Offentlig föreställning
Regionteater Väst Uddevalla
22 oktober klockan 19.00
Fri entré
Biljetter: 020-50 40 75

 

INFORMATION & BOKNING
Lisa Gröön, producent 0522-919 87
lisa.groon@regionteatervast.se

 

logga stockholms stadsteater skarholmen

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

...lyssna till Peter Lorentzon, hans mod blir en förebild...

- Bohusläningen

Research synliggör smärta, men visar också vägen ut ur den. Jag blir berörd.

- Nummer.se

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.