Gå till innehåll

Som Rödluvan

En dansillusion om Rödluvan, vargen och alla vi andra

Tänk dig ett ensamt barn i en tät och dunkel skog. En röd luva på huvudet och en matkorg i handen, en sjuk släkting som väntar. Bland träden gömmer sig ett talande rovdjur. Det är lite läskigt, även om du vet hur det ska gå. Men så händer något nytt: Rödluvan skaffar päls, Vargen dansar sin livshistoria… Och plötsligt är sagan något annat – kanske din egen berättelse?

Som Rödluvan är en skruvad dansteaterföreställning för årskurs F–3 som tar avstamp i sagan om Rödluvan. En illusionsfylld, färgstark uppsättning som leker med frågor om hur sagor uppstår, vem som berättar dem, och vad som är ont och gott.

Örjan Andersson är en av Sveriges mest uppmärksammade koreografer. Han har tidigare gjort Efter Hamlet och Till OzRegionteater Väst. Han har koreograferat många av de stora danskompanierna, som Cullbergbaletten, Kungliga Operan och Compañía Nacional de Danza i Madrid. 2023 satte Örjan upp en hyllad version av Ett drömspel på Folkteatern i Göteborg.

Produktion

KOREOGRAFI Örjan Andersson SCENOGRAFI & KOSTYM Josefin Lindskog LJUS Ida Gustafsson MUSIK Felix Björklund MEDVERKANDE 4 dansare, 2 tekniker, 1 repetitör

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.