Upprinnelsen till verket är ilska:
Varför kan jag inte bara göra som jag vill!
Varför fastnar jag i roller och mönster som fanns långt innan mig!
Jag vill inte!

Det pågår ett intensivt tänkande och frågande kring samtycke och sex i samhället. Är ja alltid ett ja? Nej alltid ett nej? I den här föreställningen låter vi frågorna bottna i ett filosofiskt problem: Att som människa vara både självbestämmande och beroende av andra.

Publiken möter rollfigurer som dras till varandra, hemsöks, såras och söker försoning, i situationer där rätt och fel inte är givna. De försöker sätta ord på det som känns, det som hindrar dem och det som händer när de är tillsammans.

Med element från rollspelets lek med handlingsutrymme och ceremonins fasta former för deltagande, skapas ett konstnärligt bidrag till det livsviktiga utforskandet av samtyckeskultur.

Ebba Petrén är regissör och dramatiker som varit verksam inom det fria scenkonstfältet och på institutioner på platser så som Unga Dramaten, ung scen/öst och Regionteatern Blekinge Kronoberg. Ihop med övriga konstnärer i kollektivet Nyxxx har hon gjort en mängd föreställningar, spel och ljudverk.

Erik Radix har efter sin examen i scenografi vid Stockholms Konstnärliga Högskola jobbat med scenografi och kostymdesign på bland annat Kulturhuset Stadsteatern och på Regionteater Väst. Erik arbetar även med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) inom RFSL och är idag verksamhetsledare för hiv- och STI-prevention riktad till unga hbtqi-personer.

Produktion & ensemble

MANUS & REGI Ebba Petrén SCENOGRAFI & KOSTYM Erik Radix LJUSDESIGN Emily Lavebäck MASK Maja Asp

Ensemble