Gå till innehåll

Superhjältar & Förbjuden frukt

rtv dans i samarbete med två internationella koreografer

Två för varandra okända koreografer möts genom en ensemble för första gången i ett gemensamt scenrum. Under föreställningen möter publiken två akter med vitt skilda uttryck. Den ena akten snabb, ruff – den andra linjär och flytande. Den gemensamma nämnaren är Regionteater Västs sex dansare, i ett scenrum som förenar. 

Max Stone, koreograf (New York)

SUPERHJÄLTAR - eller fyra aspekter av hjältemod 

Finns det hjältar? Och vad utmärker i så fall en hjälte? Hur känner du själv igen en hjälte? Genom att förstärka karaktärsdragen i form av en klassisk Superhjälte kan vi lättare få syn på kvalitéerna som kännetecknar sant hjältemod. Det kan handla om egenskaper som bedrifter, osjälviskhet, ödmjukhet eller mod. 

Nelson Rodriguez-Smith, koreograf (Danmark/Colombia)

FÖRBJUDEN FRUKT - ett förbjudet nöje, något omoralisk eller något njutningsfullt?

Varför är vi är så attraherade av det okända? Varför vill vi alltid ha det vi inte kan få? Vad händer när vi gör det förbjudna, dvs äter den förbjudna frukten? Vi gör en djupdykning i en parallell fantasivärld - en flykt från verkligheten. En värld besatt av frestelser. En lust som frestar alla. Lockar alla att röra, att drömma, att vilja veta mer. Om lockelsen verkligen existerar, hur kommer vi kunna stå emot? 

Vad händer om vi inte gör det? Hur slutar det?

 

”Jag hade älskat att vara lärare och utmana både mig själv och mina elever med föreställningen” Borås Tidning

 

INFORMATION & BOKNING
Cathrine Ericson, 0706-42 42 16
cathrine.ericson@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.