Gå till innehåll

Välja säte

...och 12 andra sätt att förändra världen

Pussy Riot, Milton Friedman, Valerie Solanas, Rosa Parks, Jeanne d'Arc, Thomas Hobbes, Henry David Thoreau, Holger Meins, Ai Weiwei, Mary Woolstonecraft, Nelson Mandela...detta är början på vår lista över människor som har förändrat världen.

Föreställningens titel, Välja säte, och 12 andra sätt att förändra världen är inspirerad av den afro-amerikanska sömmerskan Rosa Parks. När hon 1955 blev tillsagd att lämna sitt säte i bussen till en vit man så vägrade hon att göra det, vilket var emot lagen vid den tiden. Arresteringen av Parks blev ett startskott för ett uppvaknande av den moderna medborgarrättsrörelsen i USA.

Skådespelarna kommer i föreställningen att gestalta olika människor som faktiskt har gjort att världen har förändrats på det ena eller andra sättet. Vad är det som skapar engagemang? Vad är det som gör att vissa personer väljer att ta personliga risker för att nå en förändring? Har man alltid ett eget val? Kan alla människor påverka samhället? Måste förändring innebära revolt? Kan teater och konst påverka människors åsikter?

Vad är det som sätter igång ditt personliga engagemang, är det miljöfrågor, politik eller djurrättsfrågor? Är rättvisa viktigt? Spelar det överhuvudtaget någon roll vad du tycker eller om du bryr dig eller inte?

Kan världen förändras?

 

RTV Teater gästar Unga Klara i Stockholm 7-8 maj!

Tisdag 7 maj kl. 19.00

Onsdag 8 maj kl. 13.00 och 19.00

Biljetter bokas via Unga Klaras hemsida: ungaklara.se

 

INFORMATION & BOKNING
Julia Boström, producent, 0522-15425, 0725-30 91 97
julia.bostrom@regionteatervast.se

Produktion

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

...ungdomsteatern är där det händer just nu.

- DN

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.