Gå till innehåll

Open Stage 2022

Filmproduktion: Mountain Queen Studios

Den 2 mars ägde Open Stage 2022 rum på Frölunda Kulturhus i Göteborg! Där fick deltagare bolla idéer och material tillsammans med erfarna dramaturger och koreografer.

Under en inspirerande heldag varvades korta föreställningsutdrag med feedback från coacher med stor erfarenhet av scenkonst för barn och unga. I publiken fanns inbjudna producenter, arrangörer, danskonstnärer och andra branschaktörer och vi lotsades genom dagen av en moderator. 

Under Open Stage erbjöds: 

  • Möjlighet att presentera idéer och föreställningsmaterial 
  • Coachning av erfarna dramaturger/koreografer 
  • Tillfälle till kunskapsutbyte och nätverkande med kollegor och bransch 
  • Grundläggande ljus- och ljudteknik och tillgång till tekniker 

Fyra grupper valdes ut att presentera sina dansskisser.
Först ut var Louise Smedlund och Martina Ivanovski med sin Mickan baserad på boken Det är jag som är Mickan. Boken handlar om ”mod, vänskap och om att våga vara sig själv. Om hur livet kan se ut för en ung transsexuell person och de utmaningar som kan dyka upp i vardagen”.

Isabelle Abrahamsson visade utdrag ur sitt arbete med föreställningen Stigma tillsammans med Hanna Bartholdsson. ”I verket tar jag upp känslan av att aldrig duga, vara perfekt i en operfekt värld och att bli indelad i osynliga fack”, berättar Isabelle, "om osäkerhet att inte veta var man tillhör eller tillför".
I föreställningen 2:1 vill koreograf Love Hellgren tillsammans med dansaren Kyrie Oda undersöka ”hur vi upptäcker världen och formas som individer --- hur vi hittar vår plats i relation till andra --- och skapar något tillsammans”.
Sist ut var Felix Skalberg som visade ett utdrag ur Dikta. Felix vill med verket diskutera ”diktens språk, uppbyggnad, tradition och verkshöjd” och låta ”dikten och dansen förenas i ett spännande möte. Kan dans vara en dikt?”. Gustaf Jönsson medverkade som diktläsare.

Lisa Spets var moderator och gav oss värdefull kontext genom att berätta om sin egen resa som ny koreograf och om uppstarten av ZebraDans i Stockholm, som hon driver och är konstnärlig ledare för. Tillsammans med Fernando Melo, koreograf och Anna Berg, dramaturg coachade hon grupperna, under förmiddagen tillsammans med publiken och efter lunch individuellt. Anna Berg höll också en presentation om dramaturgisk metod utifrån föreställningen Thoughts on being a lamp av Linda Wardal.

Projektgruppen för Open Stage - Tina, Anne, Dag, Victoria, Ellen och Luisa - vill avrunda med att tacka alla som deltog och gjorde Open Stage till den mötesplats vi önskade. Vi ser framemot fler Open Stage!

 

Vill du delta i framtida event eller ha mer information? Kontakta luisa.denward@regionteatervast.se 

- - -

Open Stage är en danskonstnärlig mötesplats med målet att främja ny danskonst för barn och unga. Open Stage är ett samarbete mellan Frölunda Kulturhus, Göteborgs Stads kulturförvaltning, Step/Producentbyrån, Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen och Dansakademin/Regionteater Väst. Open Stage tar över stafettpinnen efter Expand. 

Dansakademin är en branschstärkande plattform för utveckling av danskonst för barn och unga som ska bidra till att skapa bättre förutsättningar för dansfältet regionalt och på sikt även nationellt. 

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.