Open Stage flyttas fram till 2 mars 2022 och blir en del av Step - en internationell dansfestival för barn och unga i Västra Götaland!

Konceptet är detsamma. Ny information om deadlines för ansökan samt anmälan som publik publiceras inom kort.

 

Open Stage 2021:

Nu öppnar vi ansökan! Har du en föreställning för barn och unga under utveckling? Vill du bolla din idé och ditt material med en erfaren dramaturg eller koreograf? Ansök till Open Stage senast 8 november! 

Under en inspirerande heldag varvas korta föreställningsutdrag med feedback från coacher med stor erfarenhet av scenkonst för barn och unga. I publiken finns inbjudna producenter, arrangörer, danskonstnärer och andra branschaktörer och vi lotsas genom dagen av en moderator. 

Var? På Frölunda Kulturhus i Göteborg. 
När? Den 9 december 2021. 

Under Open Stage erbjuds du: 

  • Möjlighet att presentera din idé och ditt föreställningsmaterial 
  • Coachning av erfarna dramaturger/koreografer 
  • Tillfälle till kunskapsutbyte och nätverkande med kollegor och bransch 
  • Grundläggande ljus- och ljudteknik och tillgång till tekniker 

Vem kan söka: 

  • Professionellt yrkesverksamma 
  • Frilansande utövare 
  • Utövare verksamma i Västsverige prioriteras 

Information om hur du går tillväga för att söka till Open Stage hittar du i Ansökan till Open Stage 2021. Vi öppnar upp för alternativa sätt att söka! Skicka din ansökan senast 8 november till Luisa Denward, projektledare: luisa.denward@regionteatervast.se, 0738-44 14 80 

PS. Vill du delta i Open Stage som publik? Kontakta Luisa för mer information. 

Open Stage är en danskonstnärlig mötesplats med målet att främja ny danskonst för barn och unga. Open Stage är ett samarbete mellan Frölunda Kulturhus, Göteborgs Stads kulturförvaltning, Step/Producentbyrån, Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen och Dansakademin/Regionteater Väst. Open Stage tar över stafettpinnen efter Expand. 

Dansakademin är en branschstärkande plattform för utveckling av danskonst för barn och unga som ska bidra till att skapa bättre förutsättningar för dansfältet regionalt och på sikt även nationellt.