Gå till innehåll

Scenkonst på djupet

En kurs för pedagoger om att uppleva scenkonst i skolan

Välkommen till två inspirerande höstlovs­dagar på Regionteater Väst, där vi utforskar möjligheterna med scenkonst i skolan – varför är den viktig och hur tar vi bäst vara på elevernas konstupplevelse? Kursen är öppen för dig som arbetar inom skolan – oavsett skolform – i Västra Götaland och kräver inga förkunskaper.

Att elever får se på dans och teater är en viktig del av skolans demokratiska och kompensatoriska uppdrag – och dessutom väldigt roligt! Det väcker ofta både åsikter, känslor och tankar hos eleverna. Genom att prata med varandra efter en föreställning och arbeta praktiskt tillsammans kan både gruppens och individens upplevelse fördjupas.

I Regionteater Västs kurs SCENKONST PÅ DJUPET ger vi dig som är lärare inspiration och verktyg för att gå vidare med upplevelsen av att möta dans- och teaterföreställningar. Under kursdagarna arbetar vi både praktiskt och teoretiskt. Vi ser föreställningar tillsammans, samtalar om och reflekterar över våra upplevelser. I föreläsningar får du argument för konstens plats i skolan och verktyg för föreställningsanalys, och i workshops får du förslag på hur du kan arbeta praktiskt med din klass efter att ni tagit del av en föreställning. Du får också en inblick i arbetet på vår teater och kommer att möta flera av våra medarbetare från olika professioner.

Kursen riktar sig till dig som arbetar inom eller med koppling till förskola, grundskola, gymnasium eller folkhögskola – som pedagog, rektor, bibliotekarie, kulturombud eller på annat sätt engagerad i frågor kring kultur i skolan.

kursupplägg

Måndag
» Dansföreställningen Som Rödluvan
» Teaterföreställningen Hur du blir en Good Guy samt samtal med ensemblen
» Introduktion till samtalsmetoden Prata scenkonst
» Rundvandring på teatern
» Workshop
Tisdag
» Teaterföreställningen Om trollen kommer samt Prata scenkonst-samtal
» Samtal: Varför scenkonst i skolan?
» Workshop

Med reservation för ändringar. Detaljerat program presenteras i vecka 38.

 


Anmäl dig senast 30 augusti! Till anmälan >


NÄR Dag 1: Måndag 28 oktober kl 13.00–19.00. Dag 2: Tisdag 29 oktober kl 9.00–13.00. I din anmälan väljer du om du vill delta båda dagarna eller bara dag 1.
VAR Regionteater Väst, Strömstadsvägen 41, Uddevalla
PRIS Utbildningen är kostnadsfri. Du kan välja till boende på hotell i Uddevalla måndag–tisdag för 1600 kr ex moms, och/eller gemensam middag på måndagskvällen för 400 kr.

Senast 13 september återkommer vi med bekräftelse på anmälan. Sista avbokningsdag 25 september. Därefter faktureras bekräftat boende och/eller middag full avgift, samt bekräftad, ej utnyttjad kursplats en administrativ avgift om 500 kr.


MER INFORMATION:

Kontakta Lisa Gröön, 0738–19 19 87, lisa.groon@regionteatervast.se

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.