Gå till innehåll

Klara färdiga stå

En hyllning till förloraren

Klara, färdiga...

Va? Var det ingen som sprang? Ingen som kom först i mål?

Är inte livet en tävling?

Vi får lära oss nästan från det att vi föds att livet handlar om att vara först, bäst och starkast! Att komma etta på pallen är det enda som räknas. Man måste vara en vinnare för att klara livets prövningar, men vad händer om man inte är det?

I denna teaterföreställning för de yngre skolbarnen möter vi Eldstartaren, Bejon och Sputnik. Tre figurer som gärna vill vinna men som inte har det så lätt. Eldstartaren kan inte få något att brinna, Bejon är oduglig till det mesta och Sputnik är helt utan kompass. Men vad ska de göra åt sin sämsthet? Är det bara att lägga sig ner och dö? Eller kan det vara så att den sämsta är den bästa om man räknar bakifrån? 

De tre karaktärerna vänder och vrider på begreppen och tillåter sig själva att få vara dåliga utan att världen går under.

Med mycket humor, allvar och lek är föreställningen en hyllning till den saktmodiga, den långsamma och den som alltid kommer sist. Helt enkelt en varm och stor applåd till att vara dålig!

”Temat berör konkurrensens problematik, vilket lyfts till filosofisk nivå och blir en existentiell fråga. /…/ Mellan den modlöse dysterkvisten och den egotrippade bluffmakaren befinner sig den lättlurade naivisten.” Peter Grönborg, Borås Tidning

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.