Gå till innehåll

Magnet

En föreställning om attraktion, demokrati och grupptryck

Välkommen in i en värld av granitgrå kraft och elektronisk stämning där två dansare stämmer av, mäter och väger energin i dig och mellan varandra. Vi blir järnstoft, magneter och kraftfält. De utforskar hur vi påverkar varandra i rummet och vem som bestämmer. Om någon bestämmer. Och vad det gör med oss andra. Den egna viljan finns där, men hur beter den sig? Hur hör vi den? 

Magnet är en föreställning som handlar om jaget och gruppen. Om attraktion, påverkan, demokrati och grupptryck. Om mötet mellan människor och allt vi gör för och mot varandra och hur det påverkar oss. Hur vi dras in i, med på och iväg ur olika sammanhang. Magnet är fysisk upplevelse som ekar kvar i kroppen när en lämnar rummet och som rör om i landskapet inuti varje person. 

Ett mål med föreställningen är att öppna upp för tankar kring gruppdynamik och de krafter som påverkar. Hur vår egen roll i samspelet rör om och berör genom handlingar och beteenden. 

Publiken är delaktig och bjuds in i olika mönster och får stundtals möjlighet att bestämma var föreställningen ska ta vägen. Vi delar på kraften. 

Deltagande är en viktig del av föreställningen. Målgruppen har varit delaktiga i produktionsarbetet sedan dag ett, bland annat genom referensklasser. Delar av musiken är skriven av Malte Rödström, 16 år från Göteborg.

För idé och koreografi ansvarar Maria Ulriksson, dansare på Regionteater Väst. Maria har tidigare koreograferat Silent Disco, en föreställning som spelats mer än 60 gånger runt om i Västra Götaland. Som dansare har hon jobbat med Helena Franzén, Martin Forsberg och Mari Carrasco, för att nämna några. 

Presentation av Maria Ulriksson

 

Utnämnd till ungdomarnas val på Scenkonstdagarna i Göteborg 2019 med motiveringen:

"Publiken är aktiv i föreställningen, dansarna är nära publiken, snygg koreografi och duktiga dansare."

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

I ”Magnet” initierar koreografen Maria Ulriksson en spännande psykologisk process. Skickligt fångas i komprimerad form de prövningar som den enskilde ställs inför i mötet med de andra.

- Peter Grönborg, Borås Tidning

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.