Gå till innehåll

Mellanland

En dokumentär poetisk teaterföreställning för högstadiet

Mellanland är ett land som uppstår för oss som förväntas vara något som vi inte kan, vill eller orkar vara.

Du kan hamna i Mellanland när du får höra att du inte riktigt tillhör eller passar in. När du inte är riktigt svensk, men inte utländsk heller. När du inte riktigt är tjej eller kille eller när du befinner dig mitt emellan. Eller när du är kär i någon som du inte riktigt förväntas vara kär i.

För att träda in i Mellanland krävs inget medborgarskap, alla här inne har mellanförskap. Snart kommer du att märka att det inte är en ensam plats. Det kan kännas som en öken, en partysemester eller rent av en drunkningsolycka. Här finns fullt av människor med liknande erfarenheter, med sina olika önskningar, drömmar och känslor.

Föreställningen Mellanland är ett drömspel som väcker frågor kring identitet, tillhörighet och förväntningar. Vem definierar vem och vad händer egentligen med oss när vi blir definierade av andra? Hur ser längtan ut då?

Astrid Menasanch Tobieson är skådespelare, dramatiker och regissör. Hon lever och verkar i Sverige och Spanien. Johan Rödström är Göteborgsbaserad scenograf och ljusdesigner. Astrid och Johan har tidigare arbetat tillsammans med bland annat Maktdröm för Regionteater Väst. 

pressröster

"Regionteater Väst och Astrid Menasanch Tobieson ger oss en viktig pjäs om identitet, utanförskap och fördomar. Skådespelarna ger oss starka karaktärer som stannar kvar i minnet och dessutom ger de oss viktiga verktyg för att bryta normer. För samtidigt som det känns smärtsamt att ta del av dessa öden är det en pjäs fylld av hopp och styrka. Det är i Mellanland du förstår att du inte är ensam, det är här du kan finna styrka och lära dig att hantera stormen." Sara Kirudd, Bohusläningen 2017-02-08

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.