Gå till innehåll

Troll i utkanten av samhället

En föreställning för årskurs 2-4

Välkommen till utkanten av samhället. Till de avsides platserna.Till trollen. De som inte platsar, har råd eller sticker ut för mycket. De som aldrig har familjeaktiviteter, fotbollsturneringar, födelsedagsfiranden eller fredagsmys. De som måste återanpassas och sluta störa.

Här ska några udda existenser sätta upp en teaterföreställning för barn men mitt under förberedelserna påminns de om De Andra. De som ligger och myser i nytvättade one piece-overaller i fluffiga hörnsoffor och kollar på Postkodsmiljonären på nya 75 tums 3D TVn. Äter sig mätta på lyxtacospizzan och sträcker sig efter godisskålen.

Troll i utkanten av samhället är ett omoraliskt och sedelärande äventyr om Vi och Dom, där publiken involveras från allra första början. Knivar kastas, troll avslöjas. Men framförallt får människor upprättelse. Här tröstas det, leks och hålls födelsedagskalas för de som aldrig blivit firade.

Troll i utkanten av samhället var uttagen till Bibu 2016 och vann dessutom utmärkelsen Årets politiska scenkonstföreställning på Scenkonstgalan i Göteborg i december 2015.

Den här föreställningen har blivit till i ett processarbete av projektgruppen: Julia Boström, producent, Jan Coster, skådespelare, Jimmy Dahlqvist, tekniker, Mari Hansson, rekvisitör, Bim King, maskör, Ulrika Kärrö, kostymateljé, Peter Lorentzon, skådespelare, Charlotta Nylund, scenograf och kostymör, Fredrik Petersson, tekniker, Anna Sjövall, regissör, Helena Wilén, dramapedagog.

pressröster

" ...precis det där som kan få mig att i fortsättningen bara vilja se barnteater. Konflikter, stora och små känslor, normbrott och smärtpunkter gestaltas inbjudande, humoristiskt och vilt surrealistiskt." Malin Krutmeijer, Aftonbladet, 2016-05-22

”...den skogstokigt innovativa och generösa ”Troll i utkanten av samhället” från Regionteater Väst…” Pia Huss, Dagens Nyheter, 2016-05-22

"Troll i utkanten av samhället med Regionteater Väst är en galet sammanhängande expedition i oemotståndliga framträdanden av så kallade udda existenser där normer sätts på undantag i en alldeles särskild föreställning.” Barbro Westlling, Aftonbladet, 2016-05-24

Produktion

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.