Gå till innehåll

Världen sa ja

En sensorisk, visuell och existentiell evolutionsfest

En gång började världen,
en gång började vi.
Vi var fiskar, och vi var ödlor,
vi blev apor, och vi blev människor. Världen förändrade sig,
och vi förändrade oss.

Världen sa ja är ett firande av allt vi varit, är och kommer att bli. Med utgångspunkt i Kaia Dahle Nyhus fantasieggande, poetiska bilderbok Verden sa ja skapas en kontemplativ klubb för åldern 6–10 år. Ett scenkonstverk om hur världen aldrig blir färdig och hur den fortsätter att säga ja. Om världen och oss i konstant förändring. Om världen för människorna, med människorna och kanske efter människorna.

Och världen ropar!
Och världen säger JA!

Huy Le Vo är scenkonstnär med bas i Oslo med bred erfarenhet från teater- och samtida dansfältet. Han rör sig mellan att arbeta som skådespelare/performer, regissör, dramaturg och curator inom det fria scenkonstlivet och vid en rad norska institutionsteatrar.

Tove Dreiman är konstnär och scenograf med bas i Stockholm där hennes arbeten har visats på bl.a. Marabouparkens Konsthall och Gärdets tunnelbanestation. Hon samarbetar ofta med koreografer inom samtida dans med föreställningar som spelas runtom i Sverige samt utomlands.

Produktion

REGI Huy Le Vo SCENOGRAFI & KOSTYM Tove Dreiman LJUS Jonas Karlsson MUSIK Felix Björklund DRAMATURG Manda Stenström

Ensemble

Bilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här

Sagt om föreställningen

"Magiskt och sensuellt om evolution för barn"
/.../
"Är det läge att ladda barnasinnen med framtidstro så må det väl vara nu."
/.../
"Väntar gör inte bara en känslofylld upplevelse utan också en god språngbräda för fortsatta samtal i klassrummet om urtid och mänsklighetens utveckling på jorden. Definitivt en lektion av det sällsammare slaget. Bara fantasin kan sätta gränser för vilken fortsättning som ett barn kan förespegla sig efter detta. För 'färdig' blir världen ju aldrig."

- Alba.nu

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till våra utskick och håll dig uppdaterad om Regionteater Väst.

Tack för din anmälan

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta besöka denna webbplats godkänner du vår integritetspolicy.