”Välkommen” sa någon. Var det till mig?
Vill vi gå in?
Vågar vi?
Får vi?
Vi vill vara på insidan, men också på utsidan
Det beror ju lite på
Hur det känns
Vi tar oss in på hundra sätt
Vi blir utelåsta
Innanför och utanför blandas ihop och byter plats
En osynlig person visar sig
En lysande person exploderar
En sticksig person fastnar på en som bara vill kramas
Nu vet jag varför jag kände det jag kände
Välkommen är en interaktiv, varm, musikalisk och lite läskig föreställning som publiken inte bara tittar på utan också är med i. Hur känns det att vara den som välkomnar, eller den som blir välkomnad, eller att vara den som inte blir det? Vem får välkomna vem? När känns det bra och när blir det en klump i magen? Vi får både vara med om överdådiga välkomnanden och gräva i det som är svårt. Vi möter vår urtidsrädsla att hamna utanför gruppen. Vi provar oss fram till tillhörighet och gemenskap. Vi bygger ett berg av känslor som inte fått komma fram och klättrar upp på toppen. Däruppifrån kan vi se allt.
Film från kollationering
Produktion
Ensemble
Bilder
Högupplösta föreställningsbilder hittar du här
Sagt om föreställningen
- Borås Tidning"En multihändelse om relationer"
/.../
"En föreställning om gemenskapens villkor. Den väcker många tankar om relationer och bemötande."
/.../
"Oddsen är höga för att pjäsen kommer att leda till många goda samtal. Den genererar mycket stoff, inte minst därför att skoleleverna själva ges möjlighet att aktivt dela i skeendet. Välkommen bjuder generöst på upplevelser och erfarenheter. Föreställningen artar sig till en multihändelse som väcker många tankar om relationer och bemötande."
- Bohusläningen"Genuint, allvarligt och underhållande"
/.../
"Den unga publiken som ger direkt respons gör helt enkelt att föreställningen verkligen får en mening. Det gör att gränslandet mellan vad som är verklighet och funktion suddas ut, och i stället för 'bara' en teater blir föreställningen till en hel upplevelse där känslorna sitter utanpå"
/.../
"I 'Välkommen' varvas allvar med humor på ett sätt som passar både vuxna och barn. Igenkänningsfaktorn är hög vilket gör att den annars allvarsamma föreställningen blir både varm, inkluderande och rolig"