Varje människa, varje land och varje tid har sina utmaningar att förstå och upprätthålla demokrati. Att leva i trygghet är långt ifrån en självklarhet, men är det möjligt att föreställa sig motsatsen för dem som aldrig hört sirener tjuta i bombräder, aldrig väntat på ett telefonsamtal från en saknad släkting, aldrig blivit berövad sin rätt att uttrycka en åsikt? I vårens stora samproduktion mellan vårt dans- och teaterhus har vi utgått ifrån idén att för att förstå och värna om demokrati behöver vi undersöka vad förtryck är och vad det gör mot människor. 

Som inspiration finns Federico Garcia Lorcas pjäs Bernardas hus. I föreställningen finns nyskriven musik av Thomas Elfstadius, skönlitterära texter av bland andra Svetlana Aleksijevitj och Åsne Seierstad, nyskrivna texter av Jonathan Lehtonen och Lisa Lindén samt texter baserade på intervjuer med människor som upplevt diktatur.

Regionteater Västs konstnärliga ledare Camilla Ekelöf och Pelle Hanæus står för koreografi och regi. Samproduktionen är ett spännande steg vidare mot nya uttryck för konstformerna och produktionshusen.

 

INFORMATION & BOKNING Cathrine Ericson, 0706-42 42 16, cathrine.ericson@regionteatervast.se

Föreställningsbilder

Högupplösta föreställningsbilder hittar du här